WOON Amsterdam

Categorie: externe vormgever

WOON Amsterdam

2010
Dienst Belastingen Gemeente Amsterdam
website met backend voor drukwerkopmaak (ontwerp Studio Hans Lemmens)
XHTML/CSS gekoppeld aan een TYPO3 CMS, custom-made TYPO3 extensions
www.woonamsterdam.info

WOON Amsterdam

jaar: 2010

Ieder jaar brengen de Dienst Belastingen Gemeente Amsterdam, de Makelaarsvereniging Amsterdam en de Amsterdamse Federatie van Woningcoöperaties een gezamenlijk rapport uit, waarin ontwikkelingen in de woningmarkt worden behandeld en in perspectief gezet.

Begin 2010 besloten zij een website te laten bouwen waar, behalve de publicaties, ook actuele informatie over de woningmarkt gegeven wordt.

De website volgt het ontwerp en de indeling van het gedrukte rapport. De site is gebouwd naar het ontwerp van Studio Hans Lemmens en gekoppeld aan een TYPO3 CMS.

Bijzonder aan het project is, dat het TYPO3 CMS ook wordt gebruikt om de gedrukte versie van het rapport op te maken. In een afgeschermde laag in het CMS draait een applicatie waarmee de verschillende redacteuren van WOON Amsterdam het rapport online per pagina kunnen samenstellen.
De informatie hoeft slechts één maal te worden ingevoerd en is dan beschikbaar voor zowel de website als het drukwerkbestand. Bij een complex samenwerkingsverband leidt dit tot een significante kostenbesparing en verkleint het de kans op fouten in de vele data van het rapport.

De site, zowel frontend als backend, zijn geschreven in XHTML/CSS en gekoppeld aan een TYPO3 CMS.
De pagina's kunnen naar Word worden geëxporteerd.

WOON Amsterdam
WOON Amsterdam