ARCHOL

Categorie: bedrijven & organisaties

  • realisatie
  • achtergrond

ARCHOL

2006
Archeologisch Onderzoek Leiden BV (ARCHOL)
ontwerp (webdesign) & technische realisatie website
PHP/MySQL met content management systeem (cms)

ARCHOL

jaar: 2006

Archeologisch Onderzoek Leiden BV (ARCHOL) is een commercieel bedrijf dat op projectbasis archeologisch onderzoek doet voor de overheid en particuliere opdrachtgevers. Het bedrijf is gelieerd aan de Universiteit Leiden.

ARCHOL wilde op de website een uitgebreid overzicht geven van haar archeologische projecten. We hebben ervoor gekozen de projecten in te delen per archeologische periode en per provincie. De opgravingen kunnen worden geselecteerd door een provincie te kiezen op het kaartje van Nederland of door een periode selecteren in de bewegende tijdbalk bovenaan de pagina.

De icoontjes op de tijdbalk verwijzen naar projecten die speciale aandacht verdienen. De kaarten en tijdbalk zijn volledig dynamisch. In het CMS is een functie gebouwd waarmee de positie van de icoontjes en de stippen op de provinciekaarten door medewerkers van ARCHOL kunnen worden aangepast.

De site is gekoppeld aan een uitgebreid Content Management Systeem waarmee alle aspecten van de site kunnen worden beheerd. De site is geschreven in PHP / MySQL.

ARCHOL
ARCHOL
ARCHOL
ARCHOL
ARCHOL
ARCHOL
ARCHOL